top of page

BINDINGSANGST

IN LIEFDE TRANSFORMEREN 

 

WORKSHOP 3

29 - 30 juni 2019 

 

Bindingsangst

Relaties waarin bindingsangst een rol speelt worden gekenmerkt door dubbele boodschappen, slappe excuusjes, vluchtgedrag, onbevredigde verlangens en eenzaamheid. ‘Ik houd nog steeds van je, maar ik heb meer bewegingsvrijheid nodig.' ‘Ik moet overwerken.’ ‘Ik ben te moe voor seks.’ Zijn dergelijke uitspraken schering en inslag in jouw relatie? Dan zouden de alarmbellen moeten gaan rinkelen. Volgens psychologe Stefanie Stahl is bindingsangst er in verschillende gedaantes: 

 

  • De jagers: dat zijn mensen die veel veroveringen op hun naam hebben staan. Maar een goede jager is alleen in de jacht zelf geïnteresseerd, niet zozeer in de relatie 

  • De prinses: lijdt aan chronische ontevredenheid en vertoond narcistische trekjes. Ze kan compleet in de wolken zijn, maar zodra de liefdesstorm wat gaat liggen worden de minder aangename kanten van de partner zichtbaar, en uitvergroot tot mythische proporties. 

  • De metselaars: zij zijn goed in het creëren van afstand door een muur om zich heen te bouwen. Ze functioneren alleen in een relatie als ze zelf kunnen bepalen wanneer ze lichamelijk en geestelijk aanwezig zijn. 

 

In deze workshop kun je aan je bindingsangst werken en deze in liefde transformeren. Ook krijg je aan de hand van praktische tips inzicht in het fenomeen bindingsangst: waar deze angst vandaan komt, hoe zij zich manifesteert in een relatie, en hoe zij te overwinnen is. Stel jezelf daarbij de volgende vragen: wil ik nog langer het slachtoffer zijn van mijn bindingsangst of ga ik aan de slag voor een betere toekomst met een vaste partner? Kan en wil ik mijn relatie nog redden of moet ik accepteren dat ik mijn bindingsangst of die van mijn partner niet de baas kan? 

Bindings- en verlatingsangst angst herkennen en overwinnen is “liefdesrelatie in de praktijk” en niet alleen bedoeld voor mensen. die lijden onder hun hechtingsfobie, maar ook voor hun machteloze partners 

bottom of page