Je bent hier: Home / Activiteiten / Een nieuw begin

jezelf-leren-kennen-meditatie-1024x683.jpg

 

Een nieuw begin:

Het innerlijk kind en de liefde  

de gulden middenweg tussen nabijheid en vrijheid

 

introductie workshop

28-29 augustus

Een van de lessen die de de afgelopen corona tijd geleerd heeft is hoe, kostbaar, stevig of fragiel, vervullend of onbevredigend onze relatie is met partner, kinderen, familie, vrienden en collega's. Maar we kwamen onszelf ook tegen op plekken waar de lockdown van uiterlijk naar innerlijk veranderd was en we met eenzaamheid en angsten te kampen hadden

Welke oude overtuigingen van je schaduwkind hebben zich in deze tijd rond het de thema’s relatie, angst en eenzaamheid bevestigd en welke juist niet? 

In veel relaties kwam door de lockdown veel tijd vrij waardoor het moeilijk werd problemen onder het vloerkleed te vegen. We projecteerden op de partner vaak onze eigen onvermogen met de situatie om te gaan. Maar een gelukkige relatie te kunnen leiden is een goede verstandhouding met jezelf fundamenteel. Een gering gevoel van eigenwaarde verhindert liefde voor jezelf en vormt een belasting binnen een intieme relatie.

 

We onderzoeken in deze workshop hoe het staat met je gevoel van eigenwaarde, met liefde voor en acceptatie van jezelf, met gevoelens en overtuigingen die dit verhinderen zoals bijv. schuld en schaamte, angst en woede,  en hoe dit in een bestaande of in een toekomstige relatie zijn uitwerking heeft.

  • We werken in dit en het volgende jaar in twee blokken van drie workshops, die onderling samenhangen. Blok 1 gaat over hoe een sterk gevoel eigenwaarde een voorwaarde is voor een gezonde relatie. Blok 2 hoe het hechtings- en het autonomieprogramma onze relatie met een partner wezenlijk beïnvloeden, . . . zowel ten goed als ten kwade!

  • Als je je in het thema relatie wilt verdiepen en verbeteren is het daarom het efficiëntst om je voor beide blokken in te schrijven. Als je later instapt is het mogelijk de stof van de gemiste workshops in de vorm van twee individuele sessies van 60 minuten bij Lonneke of Martien in te halen.

  • Het is ook mogelijk om je voor losse workshops in te schrijven.

  • Je kunt je voor deze workshop en/of voor één of voor beide blokken van drie workshops hier inschrijven.

 

Intro Workshop  Workshop 1   Workshop 2   Workshop 3   Workshop 4   Workshop 5  Workshop 6