top of page
image.png

 

 Energetische Blokkades en Familieopstellingen

 

WORKSHOP 2

16-17 maart 2024

Dag 1: Verkennen van de Innerlijke Vesting – Inzicht in Energetische Blokkades

 

Doel:

  • Diepgaand inzicht krijgen in de energetische blokkades die zowel in ons fysieke lichaam als in onze mentale en emotionele staat aanwezig zijn.

Activiteiten:

  • Holotroop ademen, ontwikkeld door Stanislav Grof. Ontdek je onderdrukte emoties en traumatische ervaringen die als blokkades in je lichaam en psyche liggen. We delen de ervaringen en werken met ieder individueel, binnen de groep, aan de eigen thematiek.

Dag 2: Het Familie Web - Familieopstellingen en Energetische Blokkades

 

Doel:

  • Diepgaand onderzoek hoe familiedynamieken en vroegere ervaringen onze huidige energetische blokkades en negatieve overtuigingen vormen en versterken.

 

Activiteiten:

  • Het Gebruik van Genogrammen: Introductie van het concept van het genogram - een grafische weergave van een familiestamboom, die de geschiedenis en belangrijke familierelaties uitbeeldt. Het genogram helpt om een helder beeld te krijgen van hun familiepatronen, overerving, en de complexiteit van relaties binnen hun familie. Het is een essentiële tool om de context en diepte van de familiedynamieken te begrijpen.

  • Introductie van Familieopstellingen: Inleiding familieopstellingen. Inzicht in de historie, principes en methoden achter deze therapeutische aanpak. Psychologische thema's herhalen zich vaak over generaties heen door onverwerkte trauma's en aangeleerde gedragspatronen die van ouders op kinderen worden doorgegeven, waardoor cycli van gedrag en overtuigingen blijven bestaan.

 

Samenvatting:

Workshop 2 focust op het leren herkennen van energetische blokkades met holotroop ademen en het begrijpen van familiedynamieken, familieopstellingen en genogrammen onthullen de invloed van vroegere ervaringen op huidige blokkades.

bottom of page