top of page

Werk en carrière

Volg je hart, want het klopt

 

2018 - 2019

tweede jaar

Jouw waarheid is de gids voor je verdere leven 

 

Achter het masker van “Ik weet en controleer alles” of “Help, ik kan het niet” of “Ik heb hier nu eenmaal voor gekozen” bevindt zich een kwetsbaar hart vol verlangens, dromen en wensen. Weet je nog wat je wilde worden toen je nog kind was? Natuurlijk was dit een kinderwens maar kun je je nog herinneren hoe je je voelde toen je je voorstelde dit bepaalde, specifieke beroep uit te oefenen? Ik wilde piloot worden; ’s avonds in bed fantaseerde ik dat ik daar hoog in de lucht vloog en een onbeschrijfelijk gevoel van vrijheid en avontuur maakte zich van mij meester. Toen ik 8 werd en van de ene dag op de ander een bril moest dragen, zei mijn moeder dat piloten geen bril mochten dragen en mijn droom viel in duigen. (Later als volwassene heb ik 6 vlieglessen gehad en vliegen vond ik heerlijk - alleen een beetje te duur als hobby.) 

Na mijn eerste workshop waar ik 1971 aan deelgenomen had zei ik spontaan tegen mijn toenmalige partner dat ik groepsleider wilde worden en haar antwoord van was: “Als je dat het allerliefste in je hart wilt, dan moet je dat worden”. Ik herinner me dat ik toen niet wist hoe en waar ik dit beroep kon leren – het was 1971 en er waren nog geen cursussen voor groepsleider in Nederland. Een paar maanden later leerde ik “toevallig” Hans Kortweg kennen, die toendertijd workshops gaf en me uitnodigde voor een workshop die hij voor het Humanistisch Verbond gaf. Aan het eind van de workshop hadden we zo’n goed contact met elkaar dat hij me vroeg of ik zin had met hem samen te werken. Mijn hartenwens ging in vervulling en tot op de dag van vandaag ben ik blij en dankbaar dat ik mijn hart toen gevolgd ben. 

Mijn wens voor jou: Laat de prachtige mens die je bent ook in je werk tevoorschijn komen. Vindt wat je ervan weerhoudt jouw leven zo te leven als je hart dat ingeeft. Transformeer je angsten naar liefde en leer te luisteren naar je hart. Ga jouw waarheid leven, want jouw waarheid is het krachtigste en waardevolste element in je leven. Jouw waarheid geeft je innerlijke vrede, niet de stem in je hoofd die naar zekerheid en logica zoekt. 

Wanneer je je waarheid gevonden hebt, ga je ontdekken dat je in je leven kunt creëren wat je maar wilt. Of je nu student bent, of huismoeder, werknemer of werkzoekende – je bent in je leven altijd de regisseur van je leven. Je hartsverlangen te verwezenlijken is het mooiste wat er bestaat. 

We gaan dus kijken naar je doelen. En dat noemen we daarna: je visie. Dat kan privé zijn, bij-voorbeeld als je een betere relatie wilt of je contacten wilt verbeteren. Ook zakelijk kun je een nieuwe visie ontwikkelen. Bijvoorbeeld in een nieuwe functie die beter bij je past, een stap naar het zelf-standig ondernemerschap of het realiseren van meer klanten. Misschien vind je een oude verwaar-loosde hobby die om aandacht vraagt en je misschien op een andere weg zet. Vanzelfsprekend kijken we ook naar datgene wat je nú belemmert om je visie te verwezenlijken. 

Rond het thema “Werk en Carrière” geven we in de vervolggroep twee workshops waar je met je hartsverlangen aan de slag gaat en je angsten en weerstanden voor het nieuwe overwint. 

bottom of page