Je bent hier: Home / Activiteiten / Laat je hart je gids zijn

hechgtingsfase.jpeg

Vind je hechtingsprogramma

workshop 4

3-4 september 2022

 

Onze behoefte aan hechting en saamhorigheid en onze behoefte om vrij en autonoom te zijn behoren tot onze existentiële menselijke basisbehoeften. Ons hele leven is hier van begin tot eind van doordrongen. We komen verbonden met de navelstreng ter wereld en worden losgemaakt. Als er niemand voor de baby zorgt zal deze sterven. Hij is volledig afhankelijk van de zorg van anderen. Onze eerste ervaring in deze wereld wordt daarom bepaald door een existentiële afhankelijkheid. Hechting en afhankelijkheid staan met elkaar in verbinding. Hoe heeft deze oerhechting zich in onze relatie(s) gemanifesteerd?

 

Als we onze relatie willen verbeteren of een partner willen vinden met wie we gelukkig kunnen zijn, is het noodzakelijk dat we haarscherp analyseren waar het tot nu toe aan haperde. Als de relatie moeilijk is denken we vaak dat het de schuld van de partner is, of zelfs van het noodlot dat ons altijd de voor ons verkeerde partner voorschotelt. We hebben de neiging om de oorzaken van ons ongeluk buiten onszelf te zoeken. Maar In feite zijn deze oorzaken daar maar zelden te vinden – eigenlijk alleen als er sprake is van noodlot, waar je geen schuld aan hebt. Onze hechtingspatronen bepalen in grote mate hoe we ons aam de partner binden (of op afstand gaan).

 

We gaan ervan uit dat je altijd zelf verantwoordelijk bent voor alle problemen die op de een of andere manier door eigen handelen veroorzaakt worden - en dat geldt voor alle relatieproblemen. In deze workshop gaan we op zoek naar wat we als kind over binding en relaties geleerd hebben en hoe we negatieve overtuigingen kunnen transformeren.

Intro Workshop Workshop 1  Workshop 2   Workshop 3   Workshop 4   Workshop 5  Workshop 6