Je bent hier: Home / Intensives /

5 DAGEN

INTENSIVE

 

De "intensive" is een door Martien Janssen ontwikkelde 5 daagse individuele werkmethode, bestaande uit coaching, lichaamsgericht psychotherapeutisch en spiritueel-psychologisch werk. Deze vijfdaagse intensives vinden bij hem thuis plaats. De intensive is bedoeld voor mensen die iets anders nodig hebben dan een conventionele en langdurige psychotherapie en die gebruik willen maken van de in de stilte en rust gevonden eigen spirituele kracht. 

In de afgelopen 20 jaren beleefden meer dan 200 mensen uit Nederland, Duitsland, België, Zwitserland, Oostenrijk, Italië en Thailand een 5 daagse intensive bij Martien. Ongeveer een derde daarvan waren paren. De leeftijd van de deelnemers (-sters) varieerde van 16 tot 84 jaar. 

De mensen die naar een intensive komen:

 

  • Zijn soms in een levenscrisis, soms ingeleid door een scheiding of het verlies van een geliefd mens of kind, of door de vaststelling van een ernstige ziekte, het verlies van een baan. 

  • bevinden zich bijv. in een overgang van de ene levensfase naar een andere (midlife crisis, het eind van een langere relatie, het laatste kind verlaat de ouderlijke woning, pensionering, etc.) 

  • zijn bezig de balans van hun leven op te maken, om in aansluiting hierop samen met andere familieleden een werkelijk, liefdevol en vergevend afscheid te kunnen nemen.

  • staan voor een belangrijke keuze: bijv. een antwoord vinden op vragen zoals “zullen we gaan samenwonen?” “…trouwen?”, “… een baby krijgen?”, “… van job veranderen?”, etc.

  • bevinden zich soms in een langere relatie die niet meer iunctioneert: problemen hebben de overhand genomen, de seksualiteit, intimiteit en verliefdheid zijn verloren gegaan; men heeft het gevoel de ander niet meer te kunnen bereiken, etc. 

  • willen zich op een intensieve manier bezighouden met thema's zoals: “Wat is mijn levensopgave?”, “Wat zijn mijn kwaliteiten?”, “Wat is er nog meer als werk, familie en hobby's?” 

  • willen graag bepaalde hardnekkige gewoonten of blokkaden, angsten of weerstanden doorwerken en/of overwinnen.