Je bent hier: Home / Activiteiten / The powers of the heart

The Power of the heart

heling van het schaduwkind

 

WORKSHOP 3

13-14 juni 2020

 

 

Je zou je hart en ziel kunnen voorstellen als het moederschip van een grote vloot. Je persoonlijkheid is een van de vele schepen die eromheen varen, maar uiteindelijk is er maar één schip, het moederschip, dat weet waar de vloot naartoe vaart en de koers bepaalt. Als je je hart volgt, stem je je persoonlijkheid af op je ziel en creëer je authentieke kracht. Je hebt het gevoel dat je op koers ligt. Je voelt vreugde, je leven krijgt zin en betekenis. Je bent je bewust van je energie, je gedachten en je innerlijke begeleiding. Steeds als je uit koers ligt, voel je je ongelukkig. (Baptiste de Pape)

In deze workshop ga je contact maken met de authentieke krachten van je hart: De vier wezenlijke kenmerken van authentieke kracht zijn:

 

  • Liefde: Tot deze vorm van liefde behoort het hebben van compassie en het begaan zijn met anderen. Deze vorm van liefde zorgt ervoor dat je iedere hongerige moeder en ieder hongerig kind gaat zien als je eigen moeder en je eigen kind.

  • Nederigheid: Deze vorm van nederigheid doet je beseffen dat het leven van anderen misschien wel net zo moeilijk is als dat van jezelf. Je beseft dat niemand zonder kleerscheuren door het leven gaat. Nederigheid maakt je ervan bewust dat ieder mens een unieke ziel is en dat ieder mens problemen heeft.

  • Vergevingsgezindheid: Als je iemand die je heeft gekwetst of onrecht heeft aangedaan vergeeft, is het alsof een zware last van je schouders valt. Degene die je hebt vergeven, beseft het vaak niet eens, omdat je vergeven allereerst voor jezelf doet. Want als je niet vergeeft, is het alsof je door een donkere bril naar de wereld kijkt, waardoor alles er somber en troosteloos uitziet. Als je vergeeft zet je die bril af en zie je weer dat de wereld vol licht en liefde is.

  • Helderheid: Helderheid is het besef dat je deel bent van een groter geheel. Je realiseert je dat je geen slachtoffer bent, maar dat je hier op aarde bent om van je ervaringen te leren, van zowel de positieve als de negatieve. Je voelt dat je een onsterfelijke ziel bent en daarom oneindig veel meer dan het lichaam en de persoonlijkheid die je nu bezit.

Heling van je schaduwkind gaat met behulp van deze krachten. Leer van het schaduwkind te houden, leer het zich niet met anderen te vergelijken, leer het zichzelf en zijn ouders te vergeven, leer het dat je hier bent om via alle ervaringen te leren en hoor wat je hart hierover te vertellen heeft.

Workshop 1   Workshop 2   Workshop 3   Workshop 4   Workshop 5   Workshop 6

 

 

Impressum

© 2017 by Hartspraak.

Contact:

Martien Janssen

Werklocatie workshops:

Noordholland / Westzaan

Brabant / Nuenen

Werklocatie Intensives:

Dortmund - Duitstand