top of page

 

 

 

 

 

Leiderschap

De kunst jezelf te overwinnen

 

Workshop 2

1 1 - 12 mei 2019

WORDT DE LEIDER DIE JE BENT 

  1. Het geheim van leiderschap is simpel. Volg je hart. (Seth Godin) 

  2. Leiderschap is de capaciteit om visie te vertalen in realiteit. (Warren Bennis) 

  3. Persoonlijk leiderschap is het proces van het je voor ogen houden van je visie en je waarden, en je leven aanpassen om daarmee congruent te zijn. (Stephen Covey) 

  4. Leiderschap is geen eenmalige ervaring. Het is een doorlopend proces; je houdt voort-durend je koers en je waarden voor ogen en je probeert je leven daarop af te stemmen. (Stephen R. Covey) 

  5. Het zijn niet de sterkste soorten die overleven en ook niet de meest intelligente. Het is het soort dat het beste reageert op veranderingen. (Charles Darwin) 

  6. Een doel is een droom met een deadline. (Napoleon Hill) 

  7. Het verschil tussen een baas en een leider: een baas zegt ‘Go!’ en een leider zegt ‘Let’s go?’ (E.M. Kelly) 

  8. Wie anderen wil leiden, moet eerst zijn eigen meester worden. (P. Massinger) 

  9. Een goede leider inspireert mensen om vertrouwen te hebben in de leider, een geweldige leider inspireert mensen om vertrouwen te hebben in zichzelf. (Eleanor Roosevelt) 

  10. De belangrijkste dingen die een leider moet leren zeggen, zijn samen te vatten in zes zinnen: Ja, ik heb een vergissing gemaakt. Ik ben trots op jullie. Wat vind jij ervan? Kan ik helpen? Dank je. Wij. (Hans Wijers) 

 

In deze workshop onderzoeken we onze beelden en overtuigingen over leiderschap. Je eigen leven te leiden is de eerste stap naar leiderschap in de wereld. Je angst voor je eigen grootte en leiderschap te overwinnen is het werk dat dit weekend centraal stellen 

bottom of page