Je bent hier: Home / Activiteiten / Laat je hart je gids zijn

laat je hart je gids zijn

- van bescherming naar vrijheid -

 

WORKSHOP 5

14-15 november 2020

 

Uit The Power of the Heart:

In "The Book of Awakening" vertelt de dichter en memoireschrijver Mark Nepo over zijn worsteling als tiener toen zijn ouders hem een carrière wilden opdringen die zij voor hem hadden uitgestippeld. Zijn moeder wilde dat hij advocaat werd, zijn vader zag in hem een architect. Maar Nepo wilde - of liever gezegd: moest - dichter worden, omdat ‘iets daarin mij tot leven wekte’. Nepo citeert een mysticus: ‘Een vis kan niet in het water verdrinken. Een vogel kan niet uit de lucht vallen. Ieder schepsel van God moet leven naar hoe het gemaakt is.’

 

Ieder van ons zal erachter moeten zien te komen wanneer hij of zij zich helemaal in zijn of haar element voelt, kortom: ieder van ons zal op zoek moeten gaan naar zijn ware ik, naar zijn persoonlijke roeping. Het universum wil dat je doet waarvoor je geboren bent. Ieder mens heeft een missie: datgene doen waarin je excelleert en waaraan je tegelijkertijd plezier beleeft. Die missie verschilt van persoon tot persoon en kan van alles zijn: van het lesgeven aan kinderen met leermoeilijkheden tot vrijwilligerswerk of het leiden van een grote multinational.

Vaak kies jee in het leven voor zekerheid, geld of carrière, in plaats van je hart te volgen. Je doet dit omdat je je tegen alle mogelijke risico's wilt verzekeren, bang als je bent voor een onbekende toekomst. Maar wanneer je hart je gids is, je vertrouwt en in je visie gelooft, dan pas word je vrij. 

RUEDIGER SCHACHE

Waarom wordt ons levensdoel pas duidelijk als we verbinding maken met ons hart? Omdat in

het gebied van je hart een poort zit. Het is de poort naar je ziel. Als je luistert naar wat er door

die poort op je af komt, dan ga je vanzelf steeds vaker de weg van je ziel volgen. En als je de

weg van je ziel volgt, wordt het doel van je leven volkomen duidelijk.

 

Impressum

© 2017 by Hartspraak.

Contact:

Martien Janssen

Werklocatie workshops:

Noordholland / Westzaan

Brabant / Nuenen

Werklocatie Intensives:

Dortmund - Duitstand