Je bent hier: Home / Activiteiten / Jaarprogramma

The Power of the Heart

workshops

2019 - 2021

"Volgens nieuwe wetenschappelijke inzichten is er reden om te geloven in de intelligentie van het hart. Uit een groot aantal studies is gebleken dat het fysieke hart een centrum is, wat informatie verwerkt en meer is dan alleen maar een bloedpomp. Als de communicatie tussen hart, hersenen en lichaam optimaal verloopt, gaat dit gepaard met het voelen van emoties die al veel langer met het hart worden geassocieerd, zoals zorgzaamheid, waardering, compassie, liefde, etc. Mensen beseffen intuïtief dat de stem en de eigenschappen van het hart echt zijn. De nieuwe wetenschappelijke inzichten in de functie van het fysieke hart zijn zo overtuigend, dat we nu nog meer reden hebben om te geloven in wat we intuïtief voelen. De nieuwe inzichten duiden op een intelligentie die verbonden is met het hart." (HOWARD MARTIN)

 

Hoe kunnen we ons met deze intelligentie verbinden? Hoe is het mogelijk om met behulp hiervan te ontdekken wie we zijn en wat we moeten doen? 

 

Dit worden de centrale thema's voor ons jaarprogramma voor 2018 - 2019. Als eerste vinden we "de wegen naar ons hart" (Workshop 1 en 2). Dan ontdekken we "de innerlijke krachten van ons hart" (Workshop 3 en 4). Tot slot gaan we ontdekken hoe "het hart in de wereld" functioneert. (Workshop 5 en 6)

 

De reden dat we (nog) niet (helemaal) met de intelligentie van ons hart in contact zijn, is dat vroegere kwetsingen (trauma's), die we als kind beleefd hebben, een muur om ons hart gebouwd hebben. Zo kunnen we het voelen van deze niet verwerkte pijn vermijden. De prijs hiervoor is dat we het contact met ons hart verliezen. Ons innerlijke kind woont in het hart en verliest zo zijn thuis. Van  een "zonnekind" verandert ons innerlijke kind in een "schaduwkind".

 

Om ons hart weer helemaal te kunnen voelen, moeten we ons innerlijke kind weer een thuis geven, een plek die het nodig heeft,  waar het zich geborgen, veilig en welkom voelt, kortom een hartverwarmende plek. 

 

In het komende werkjaar bieden we je de mogelijkheid om je schaduwkind te helen en het weer een thuis te geven. Dit is de weg tot je hart en daarmee ook tot je innerlijke krachten. De eerste stap om in contact te komen met je hart is, om in te gaan zien dat het hart je diepste wezen is en dat de weg er naar toe via het contact met het innerlijke kind loopt. Via je hart vind je je weg in de wereld, via je hart ben je verbonden met een hogere vorm van kennis, via je hart vind je je inspiratie, via het hart vind je inzicht. Het hart geeft je de inzichten die je nodig hebt, maar ook inzichten die je misschien niet verwacht, inzichten die je de kans geven om je eigen weg te vinden.

We werken dit jaar met drie boeken:

  1. "Het kind in je  een thuis geven" van Stefanie Stahl (Uitgever: Panta Rhei)

  2. Werkboek “Het kind in je een thuis geven" van Stefanie Stahl 

  3. "The Power of the Heart" van Baptiste de Pape,

Voor wie bedoeld?

Onze workshops zijn bedoeld voor iedereen die op alle niveaus wil werken aan de belemmeringen die het contact met ons hart verhinderen en de krachten van zijn hart wil ontwikkelen. Wat je nodig hebt is enige nieuwsgierigheid, de wens om de wereld met je hart waar te nemen, de bereidheid om je te openen voor nieuwe ideeën en om deze uit te testen.

 

Minimum leeftijd is 18.

 

Interesse? 

Neem contact met ons op en/of schrijf je hier in:

Impressum

© 2017 by Hartspraak.

Contact:

Martien Janssen

Werklocatie workshops:

Noordholland / Westzaan

Brabant / Nuenen

Werklocatie Intensives:

Dortmund - Duitstand