top of page
Bord afstand houden

10-3-2022

 

Corona IV

En nu heeft corona zowel mij, Martien, als ook Lonneke te pakken. Op de avond van de workshop van 5-6 maart moesten we de groep afzeggen omdat we beiden ons besmet hadden. Nog 3 anderen uit de groep waren ook ziek en zo moesten we de workshop doorschuiven naar april- 1 mei 2022.

Overigens: het hoogtepunt van het aantal besmettingen op één dag is vandaag geweest en een einde is nog niet in zicht.

 

 

3 februari 2022

Corona III

Door de uitbreiding van eerst de Delta- en later de Omikronvariant moesten we alle termijnen tussen oktober 2021 en januari 2022 laten uitvallen. Nu willen we weer in maart 2022 starten en hopen we dat de laatste golf dan haar hoogtepunt achter zich gelaten heeft. Er gelden nog steeds dezelfde regels die hieronder beschreven worden: Daarom hebben we besloten dat we vanwege onze eigen veiligheid en die van de groepsdeelnemers alleen nog maar met volledig gevaccineerden en mensen die in het laatste half jaar genezen zijn willen en kunnen werken. Ook verlangen we aan het begin van de workshop dat de deelne(e)mer-/ster een sneltest heeft gedaan, die ter plekke afgenomen wordt.

 

1 augustus 2021

Corona II

Nog geen 6 weken later dan de vorige melding van 20 juni is de situatie all weer veranderd. Toen we in juni 2020 voor het laatst een workshop aanboden was er nog geen sprake van een test of een inenting tegen corona, omdat Biontec/Pfizer etc. en sneltests nog niet uitgevonden waren. Het besluit een workshop aan te bieden was gebaseerd op de lage getallen van mensen die Corona kregen. Maar de tweede workshop die we voor de herfst 2020 gepland hadden, konden we al niet meer laten doorgaan vanwege de tweede Corona golf.

 

Ondertussen kon ik me in mei 2021 laten vaccineren,  en kort daarop staken Lonneke en ik de koppen bij elkaar en besloten we weer workshops aan te gaan bieden. De incidentie-waarden gingen in Nederland en Duitsland met grote stappen naar beneden en we dachten dat door de toenemende vaccinaties we aan het eind van de zomer niet meer in de gevarenzone zouden zitten.

 

Maar het liep weer anders dan verwacht: de delta variant en een mogelijk te vroege ontspanning van de regels in Nederland deden de infecties weer exploderen. Een paar dagen geleden werd Nederland door Duitsland, waar ik woon, tot ‘Hoog-Incidentie Gebied’ verklaard, wat betekent dat als je naar Duitsland wilt komen je alleen nog met een volledige vaccinatie/genezing welkom bent. Als je niet gevaccineerd/genezen bent moet je bij aankomst in Duitsland in een 14-daagse quarantaine.

Daarom hebben we nu besloten dat we vanwege onze eigen veiligheid en die van de groepsdeelnemers alleen nog maar met volledig gevaccineerden en mensen die in het laatste half jaar genezen zijn willen en kunnen werken. Ook verlangen we aan het begin van de workshop dat de deelne(e)mer-/ster een sneltest heeft gedaan.

 

Het werk dat we doen, gaat niet met mondkapjes op en ook niet op 1,5 meter afstand met de ramen geopend.  Het groepswerk is daarvoor te lichaamsintensief: in groepen met lichaamsgerichte psychotherapie  wordt gehuild, gelachen, aangeraakt en geknuffeld, met mattenkloppers geslagen, veel gesproken en lichaams- en ademwerk en massage gedaan. Dat betekent vele aerosolen in de lucht, plus een grote fysieke nabijheid met elkaar waardoor het virus alle kans zou krijgen.

 

Willen we iedereen tijdens onze bijeenkomsten een gevoel van veiligheid geven, lijkt bovenstaande oplossing voor ons op dit moment de enige manier om te kunnen werken. Uiteraard staan we open voor jullie gedachtegangen en argumenten: we horen dan ook graag wat jullie zelf hierin ervaren en of je je wel of niet kunt vinden in onze werkwijze en veiligheidsmaatregelen. Ideeën en voorstellen zijn welkom om samen af te wegen wat de wijste en juist aanpak is. Zodra het Corona gebeuren gaat veranderen, kunnen we onze omgang ermee weer bijstellen.

Tot slot. Bovenstaande veiligheidsmaatregels gelden ook de individuele en partner-intensives. Ook hier staat de lichamelijke veiligheid op de eerste plaats en willen we dat we met een gerust hart ons werk kunnen doen.

20 juni 2021

Corona I

Nu na  bijna anderhalf jaar Corona staan we aan het begin van een nieuw cyclus met workshops, groepen, intensives en individuele sessies 'live'. Natuurlijk kunnen we niet in de toekomst kijken maar we hopen dat we weer aan het werk kunnen met mensen die we fysiek kunnen.ontmoeten en niet alleen virtueel over ons beeldscherm. Op deze plaats houden we jullie op de hoogte van onze activiteiten en mogelijkheden / maatregelen rond Corona. 

bottom of page